Login

Temperament

Pyreneerhunden har et dejligt temperament - rolig, hengiven  og selvstændig. Hvis du kan li' en stor og smuk hund, kan du roligt vælge den elegante Pyreneer.

I familien
I den rette familie, bliver Pyreneerhunden en fortrinlig familiehund, også hvor der er børn. Det er en meget god vagt- og gårdhund.

I Norge er den f.eks. kendt for at kunne jage bjørne væk. Så der kommer altså ikke ubudne gæster, hvis den skal holde vagt.

Alle mine dejlige skønne hvalpe er nu solgte til gode kærlige og seriøse hjem !

View Printer er velkomne

 Pyreneerhvalpe, er en kæmpe glæde og stor oplevelse! Det er skønt at se, hvordan de små hunde hele tiden udvikler sig, en vidunderlig oplevelse at følge dem. Læs mere, klik på overskriften.

Der er konstant små lege i gang, som skal forberede hvalpen til at være en voksen hund. Derfor er det så vigtigt, at de ikke fjernes for hurtigt fra flokken og moderens tugt. Men lige så vigtigt er det, at hvalpene er i kontakt med mennesker på en kærlig måde, det er med til, at de kommer til at reagere rigtigt, når de som voksne møder andre hunde og mennesker. Og hvem tænker ikke hundelov i disse dage? Hvor det er endnu vigtigere at hunde er socialiserede. Kære læser, tænk på det når du skal vælge, uanset hvilken type hund du ønsker.


En Pyreneerhund elsker sin familie-især børn. Den er en prima vogterhund for får og frilands-grise mod ræve, og nu desværre også mod ulve! Alle som købte mine hvalpe fra første kuld er meget glade for dem og det nye sidste kuld har det samme dejlige temperament og har nu fået prima gode kærlige hjem  hvilket  for mig er det Allervigtigste !!

En Pyreneerhund  har brug for noget motion og god plads, de befinder sig bedst ude, men elsker også at komme ind og blive nusset og få en godbid.Pyreneerhunde kan sagtens vendes til også at være indehunde- også om natten, når blot de ligger lidt køligt, evt med et vindue på klem. Er der for varmt er det synd for hunden...den har jo en stor pels- Dog kan du godt børste hunden eller trimme det værste pels af-HVIS den skal være meget inde. Blot er det godt at huske at her er tale om en race som er skabt til at være ude, og sne holder de meget af at løbe og lege i-som de fleste andre hunde- Det bedste er at ligge og sove ude i sneen..som en anden grønlænderhund !! Når der altså er sne !? Mine Pyrhunde har et meget stort hundehus-så de altid kan gå i læ for storm og regn.Det er vigtigt at de kan gå i læ-evt med halmbund...eller andet som underlag.Desuden har mine Pyrhunde en meget stor hundegård at løbe rundt i-god plads er vigtigt for en Pyreneerhund-også selv om der bliver gået ture !
For det meste er mine hunde ude både dag og nat, og har jaget mange ubudne gæster (tyve) væk ISÆR om natten. Deres voldsomme gøen når det bliver alvor, er nok til at de ubudne gæster forsvinder i en fart! De er¨også skabt til at vogte får/lam og kvæg og nyfødte kalve. Kort sagt en Pyrhund er en meget effektiv vogter/vagthund og ikke mindst, en kærlig familiehund. Mine nu voksne børn er vokset op med mange Pyrerneerhunde uden nogen problemer-tværtimod var de det mest kærlige og omsorgsfulde man kan tænke sig.  ( Se Videon )

En pyreneerhund er en af de aller smukkeste hunde der findes. I gamle dage blev de brugt på de Franske og Engelske slotte kaldet " Den hvide adelsmand ". Racen går ca 1000 år tilbage. Dronning Victoria af England-havde pyreneerhunde gående omkring på slottet.
Pyreneerhunden er for mig gennem årene blevet lidt at en passion og kærlighed.

Jeg har været usædvanlig heldig med disse to kuld hvalpe. De har alle et dejligt temperament-og er gode repræsentanter for en af verdens allersmukkeste hunderacer !!

Dette er absolut sidste kuld herfra Klim Strand " We Æ Haw "

Min BIanca skal ikke have flere hvalpe-og det var kun meningen at hun skulle have haft det ene kuld hvalpe fra den 24 nov 2012- men både Bainca og Bjørn " snød " mig -og vi fik endnu et kuld-!!Nu er det absolut slut-Bianca skal ikke være mor igen- og Samson fra første kuld som nu er et år, er blevet kastreret  Bianca bliver stereliseret. De to hvalpe fra nummer to kuld som jeg har valgt at beholde er til hygge og ikke til avl,jeg kan nemlig ikke forestille mig ikke at have Pyreneerhunde...Jeg købte min første Pyreneer i 1976-da jeg ved et tilfælde opdagede den skønne race!

Alle mine Pyreneerhunde har spillet en stor rolle i mit liv..og er den race jeg holder allermest af, Det har givet mig mange skønne stunder som menneske og kunstner. Og så er de vores " bedste vagtværn "

Se evt under kategorien "hundebilleder" på min hjemmeside:

www.ruthberg.dk